Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Aanvullende zorg

De specialisten van Viamama

Holistisch therapeut

Anique Zwinenberg

Osteopaat

Annabel Bonten

Reflexoloog

Kim Henst

Haptonoom

Manon Houtman

Aanvullende zorg is zeer waardevol in ons zorgsysteem en vindt steeds meer zijn plek in de geneeskunst. Deze geneeswijzen zijn geen vervanging voor de reguliere geneeswijzen. Een goede samenwerking met de reguliere zorg is van groot belang om de gezondheid en het welzijn, voor jou als patiënt, zoveel mogelijk te waarborgen en te verbeteren.

Holistische therapie

Holistische therapie laat je in contact komen met de verschillende niveaus, laat je luisteren naar de signalen van je lichaam, laat je erkenning geven voor emoties en onverwerkte ervaringen. Door hier zonder oordeel bij stil te staan en te doorvoelen, kom je bij de daadwerkelijke oorzaak van jouw klachten of vraag en hierdoor maak je ruimte voor nieuwe inzichten. Zo wordt niet de klacht, maar de oorzaak van de klacht behandeld.

Tijdens de behandeling wordt, door middel van diverse methoden, het zelfherstellend vermogen van je lichaam gestimuleerd. Dit leidt, in combinatie met de optredende bewustwording en inzichten, tot meer balans, innerlijke groei en heling.

Voor wie is holistische therapie geschikt?

Holistische therapie kan altijd helpend zijn en is geschikt voor mensen met uiteenlopende klachten , bijvoorbeeld:

  • Fysiek: rug- en nekklachten, hoofdpijn, buikpijn, gewrichtspijn, etc.
  • Mentaal: negatief zelfbeeld, beperkende overtuigingen, piekeren, etc.
  • Emotioneel: stress, angsten, verdriet, rouw, boosheid, somberheid, etc.
  • Energetisch: burn-out, vermoeidheid, blokkades, etc.
  • Spiritueel: hierbij kun je denken aan bindingsproblemen.

Viamama Specialist

Anique Zwinenberg, holistisch therapeute

Reflexologie

Reflexzonetherapie is een natuurlijke en veilige behandelwijze voor jong en oud, die het zelfgenezend vermogen van lichaam en geest stimuleert. In onderzoek is aangetoond dat zones op o.a. voeten, handen en oren corresponderen met organen, klieren, weefsels en andere lichaamsdelen. Een specifieke massagetechniek bevordert de bloeddoorstroming in het lichaam, bewerkstelligt een diepgaande ontspanning en voert afvalstoffen af. Hierdoor wordt het natuurlijk evenwicht bevorderd, waardoor klachten verminderen en kunnen verdwijnen.

Uitgangspunt is een holistische visie. De mens wordt gezien als een geheel, waarin fysiek, emotioneel en mentaal niveau met elkaar verbonden zijn. Een klacht of ziekte geeft aan dat de harmonie verstoord is en de behandeling is erop gericht om het evenwicht op alle niveaus te herstellen. Hierdoor kunnen behandelingen ook nog weleens verrassend positieve gevolgen op andere gebieden hebben dan de oorspronkelijke klacht waarvoor men komt. Daarnaast is de therapie ook een preventief middel om energiek en in balans te blijven.

Viamama Specialist

Kim Henst, Reflexologe

Osteopathie

Osteopathie is een internationaal erkende, manuele geneeskunde en is gebaseerd op principes uit de embryologie, anatomie, fysiologie, pathologie en neurologie. Manueel wil zeggen dat we onze cliënten met onze handen behandelen. We maken geen gebruik van apparaten of medicijnen. Tijdens de behandeling beïnvloeden we de beweeglijkheid van spieren, gewrichten en vliezen en verbeteren we de doorbloeding.

Viamama Specialist

Annabel Bonten, Osteopaat

Haptonomie

Met haptonomie krijg je zicht op je patronen in denken, doen en voelen. Via ervaringen leer je de signalen van je lichaam beter verstaan. Klachten worden kansen en balans komt terug.

Viamama Specialist

Manon Houtman, haptonoom

JE KUNT BIJ VIAMAMA TERECHT VOOR

Holistische therapie
Osteopathie
Reflexologie
Haptonomie

We helpen je graag bij het vinden van de juiste Viamama specialist voor jouw zorgvraag.

De specialisten van Viamama

Holistisch therapeut

Anique Zwinenberg

Osteopaat

Annabel Bonten

Reflexoloog

Kim Henst

Haptonoom

Manon Houtman

Lopende Workshops bij Viamama

Slaap verbeteren

 

Net zoals dat je je kindje leert eten, drinken, spelen, praten, heeft het ook jouw hulp nodig bij het leren slapen. Hier begin je al mee als je baby een paar weken oud is.

Over de overgang

 

Ben je rond 45 jaar? Dan zit je waarschijnlijk in de overgang. Het is zo belangrijk om een keer het hele verhaal te horen. Vier van de vijf vrouwen heeft serieuze klachten.

Babymassage

 

Iedere woensdagochtend geeft Kim van Dooren babymassage aan de allerkleinsten bij Viamama. Een heerlijke ontspanning voor ouder en kind wat de onderlinge band versterkt.

Online zwangerschapscursus

15 online lessen om vanuit je bank samen met je partner je voor te bereiden op je bevalling. Een voorbereiding zorgt voor meer zelfvertrouwen. Vergoeding mogelijk.

Dreumes- en peutergym

Iedere vrijdagochtend zien we volop dreumessen met hun papa of mama bij Viamama om zich te wagen aan een lesje beweging. Het versterkt de motorische ontwikkeling van je kind.

Mindfulness

 

Een leuker en meer ontspannen leven? Hoe? Simpel, door te focussen op wat er nu is. Want als je volledig aanwezig bent in dit moment, zijn er geen zorgen en piekergedachten.

Zwangerschapsyoga

 

Door het aanleren van ontspanningsoefeningen leer je te focussen op je ademhaling wat bijdraagt aan controle over je weeën. Deze cursus omvat theorie gecombineerd met ontspanningsoefeningen.

Waardering op Zorgkaart Nederland : 10

"Met +/- 30 weken zwangerschap overgestapt naar Viamama. Dit was de beste keuze ooit! Bij het eerste gesprek voelde het meteen heel vertrouwd aan. Dit was mijn eerste zwangerschap en na dit en de bevalling mee te hebben gemaakt ben ik erachter gekomen hoe belangrijk een goede klik en vertrouwen in je verloskundige hebben is. Ik ben heel erg tevreden en ik gun elke vrouw en partner zo'n fijne en goede verloskundige."

Waardering op Zorgkaart Nederland : 9.8

"Heldere, gestructureerde informatie en persoonlijk contact. De verloskundigen zijn kundig, geven veel uitleg over het waarom en geen vraag is teveel. Wensen rondom de bevalling en kraamtijd worden erg serieus genomen. De zorg verloopt geheel volgens de richtlijnen van de KNOV."

Waardering op Zorgkaart Nederland : 10

"Fijne verloskundige, nuchter, denkt met je mee en volgt je wensen en gedachten en geeft advies passend bij jou als persoon."

Waardering op Zorgkaart Nederland : 9.8

"Fijne verloskundige praktijk in het centrum van Son en Breugel. Erg prettig ook dat andere zorg rondom de zwangerschap ook in deze praktijk gevestigd is. Denk bijvoorbeeld aan fysio of yoga."
Viamama nieuwsbrief

Viamama nieuwsbrief

Er gebeurt (weer) vanalles bij Viamama. Meld je snel aan en je bent als eerste op de hoogte!

Bedankt voor je aanmelding!