Nieuwstraat 54 | 5691 AD Son | info@viamama.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Gynaecologie

De specialisten van Viamama

Gynaecoloog

Liselotte Robbe

Bekkenfysiotherapeut

Nicole Vermeulen

Seksuoloog

Elise van Alderen

Bekkenfysiotherapeut

Lea Peeters

Gynaecologische problemen komen vaak voor. Ook bekkenbodemklachten kunnen veel invloed hebben op je dagelijks functioneren. Jammer genoeg hangt er soms nog rondom gynaecologische vraagstukken een taboesfeer, terwijl klachten maandelijks bij veel vrouwen terugkeren. Trek aan de bel, bespreek je probleem en we vinden samen met jou de oplossing.

Hevig bloedverlies

Bij hevige menstruatie kan het gaan om onregelmatige of onherkenbare menstruatiecyclus, tussentijds bloedverlies, bloedverlies na de overgang en bloedverlies na het vrijen. Dit zijn vaak vervelende klachten. De oorzaak van onregelmatig tussentijds bloedverlies is niet altijd makkelijk op te sporen. Meestal wordt dit veroorzaakt doordat de vrouwelijke hormonen gedurende kortere of langere tijd niet helemaal in balans zijn.

Behandeling bij Viamama

Bij Viamama wordt bij abnormaal bloedverlies getracht om meteen een oorzaak voor je klacht te vinden en advies te geven welke behandeling voor jou het beste lijkt. We nemen extra tijd om goed je klachten in beeld te brengen.

Specialisten bij Viamama

Liselotte Robbe, Gynaecoloog

Voeding bij PCOS, PMS en endometriose:

Voeding speelt een belangrijke rol bij menstruatieklachten. Dit komt omdat alle voedingsstoffen die je binnenkrijgt van grote invloed zijn op de je hormoonhuishouding. Wanneer jouw hormonen uit balans zijn, kunnen klachten en aandoeningen, zoals PMS, PCOS en endometriose ontstaan en/of verergeren. Door jouw voedingspatroon in kaart te brengen, leer je wat jij kan optimaliseren om hormonaal in balans te komen en zijn deze klachten gelukkig heel goed aan te pakken.

Specialisten bij Viamama

Suzanne Bekkers, Orthomoleculair diëtiste

De overgang

De hormoonhuishouding schommelt flink tijdens de overgang. Naast de veranderingen in het patroon van de menstruatie zijn er meer verschijnselen die samenhangen met de overgang. Klachten die bij de overgang passen zijn: opvliegers, nachtelijk transpireren, droge huid en slijmvliezen en seksuele veranderingen. Het scheelt per vrouw hoeveel last je hebt van overgangsklachten.

Ook gedurende de overgang heeft jouw voedingspatroon een grote invloed op hoe je jezelf voelt. Door de veranderingen in je hormoonhuishouding, krijgt jouw lichaam andere voedingsbehoeften. Hierdoor kan te veel of te weinig van bepaalde voeding zorgen voor (verergering van) klachten, zoals slecht slapen, opvliegers en ongewenste gewichtstoename. Omdat deze behoeften door de jaren heen veranderen, kan het zomaar zijn dat het patroon wat je al jaren hebt nu ineens tégen je werkt. Door samen met de diëtist jouw huidige voedingspatroon onder de loep te nemen, kom jij erachter wat jij kan optimaliseren om je stabieler en fitter te voelen tijdens de overgang.

Behandeling bij Viamama

Omdat de klachten heel erg uiteenlopend kunnen zijn is het belangrijk om uitgebreid met je te kijken naar je gesteldheid en de klachten die je hebt.

Specialisten bij Viamama

Liselotte Robbe, Gynaecoloog
Ellen en Nienke, Overgangsverpleegkundigen
Elise van Alderen, Seksuoloog
Suzanne Bekkers, Orthomoleculair diëtiste

Anticonceptie

In verschillende levensfasen zijn er verschillende vormen van anticonceptie mogelijk. Er zijn tijdelijke en definitieve vormen van anticonceptie. We nemen ruim de tijd om te kijken welke soort het beste bij je past. Met echoapparatuur kunnen we direct na het plaatsen van bijvoorbeeld een spiraaltje kijken of het op de juiste plaats zit.

Specialisten bij Viamama

Liselotte Robbe, Gynaecoloog

Afwijkend uitstrijkje

Er zijn afwijkende cellen gevonden in je uitstrijkje, en daarom ben je door je huisarts doorverwezen. De gynaecoloog bij Viamama gaat je baarmoederhals nauwkeurig onderzoeken.

Behandeling bij Viamama

Als er afwijkende cellen gevonden zijn, kan de gynaecoloog de baarmoederhals nauwkeurig onderzoeken via een colposopie. Meestal wordt er ook een biopsie (weefselonderzoek) uitgevoerd.

Specialisten bij Viamama

Liselotte Robbe, Gynaecoloog

Urineverlies

Bij incontinentie is er sprake van het niet goed kunnen ophouden van urine. Dit kan optreden bij sporten, lachen, hoesten, de fiets afstappen of juist bij aandrang.
Een vervelende plasklacht die de kwaliteit van leven beïnvloedt. Uit schaamte blijven veel mensen rondlopen met deze klachten. Dat hoeft niet, want er zijn veel behandelmethoden: van bekkenfysiotherapie, medicatie, en een operatie tot het veranderen van uw gewoonten.

Behandeling bij Viamama

Als de blaas niet meer goed functioneert, kan dat meerdere oorzaken hebben. De oorzaak kan de blaas zelf zijn, de bekkenbodem of de zenuwen die niet goed doorgeven wanneer de blaas vol of leeg is. Bij Viamama wordt er zorgvuldig gekeken naar je klacht en zonodig aanvullend onderzoek uitgevoerd, om al tijdens het eerste bezoek een behandelplan voor je op te stellen.

Specialisten bij Viamama

Liselotte Robbe, Gynaecoloog
Nicole Vermeulen, Bekkenfysiotherapeut
Lea Peeters, Bekkenfysiotherapeute

Vaginale droogheid/afscheiding

Jeuk, een branderig of schraal gevoel, pijn, irritatie, droogheid, onaangename afscheiding, een plekje of zwelling aan de vulva, zijn veelgehoorde klachten die op alle leeftijden kunnen voorkomen. De meeste klachten worden veroorzaakt door infecties. Andere ontstaan door veranderingen van de huid van de vulva.

Specialisten bij Viamama

Liselotte Robbe, Gynaecoloog
Elise v Alderen, Seksuoloog

Verzakking

Bij een verzakking is de bekkenbodem verzwakt. Hierdoor kunnen de blaas, de baarmoeder of de (endel)darm naar beneden zakken in of tot buiten de vagina.
Door een verzakking kun je klachten krijgen, zoals:

  • een zwaar gevoel in de vagina of laag in de rug;
  • gevoel van een zwelling in of buiten de vagina;
  • problemen bij het plassen zoals een gevoel de blaas niet goed leeg te kunnen plassen, vaak plassen, hevige aandrang hebben om te plassen;
  • incontinentie bij inspanning of bijvoorbeeld bij lachen, hoesten en niezen (stressincontinentie);
  • problemen van de ontlasting zoals het gevoel dat er ontlasting achter blijft, noodzaak om zelf met de vingers te moeten helpen om ontlasting te verkrijgen;
  • gevoel van ongemak tijdens geslachtsgemeenschap.

Behandeling bij Viamama

Een verzakking hoef je alleen te laten behandelen als u klachten heeft. De behandeling begint vaak met bekkenfysiotherapie om de bekkenbodemspieren te trainen.

Specialisten bij Viamama

Nicole Vermeulen, Bekkenfysiotherapeut
Lea Peeters, Bekkenfysiotherapeut
Liselotte Robbe, Gynaecoloog

Vleesboom/myomen

Een vleesboom geeft meestal geen klachten. Maar toch is soms behandeling nodig. Denk dan aan hevig bloedverlies of pijn ten gevolge van een vleesboom.

Behandeling bij Viamama

Er zijn verschillende behandelingen mogelijk: van medicijnen tot een operatie.

Specialisten bij Viamama

Liselotte Robbe, gynaecoloog

Aanvullende zorg

Aanvullende zorg kan een goede aanvulling zijn wanneer de reguliere zorg niet voldoet aan je zorgvraag. Denk hierbij aan holistische therapie, orthomoleculaire diëtetiek, osteopathie of reflexologie.

We helpen je graag bij het vinden van de juiste Viamama specialist voor jouw zorgvraag.

De specialisten van Viamama

Verloskundige

Liselotte Claassen

Bekkenfysiotherapeut

Nicole Vermeulen

Seksuoloog

Elise van Alderen

Bekkenfysiotherapeut

Lea Peeters

Lopende Workshops bij Viamama

Slaap verbeteren

 

Net zoals dat je je kindje leert eten, drinken, spelen, praten, heeft het ook jouw hulp nodig bij het leren slapen. Hier begin je al mee als je baby een paar weken oud is.

Over de overgang

 

Ben je rond 45 jaar? Dan zit je waarschijnlijk in de overgang. Het is zo belangrijk om een keer het hele verhaal te horen. Vier van de vijf vrouwen heeft serieuze klachten.

Babymassage

 

Iedere woensdagochtend geeft Kim van Dooren babymassage aan de allerkleinsten bij Viamama. Een heerlijke ontspanning voor ouder en kind wat de onderlinge band versterkt.

Online zwangerschapscursus

15 online lessen om vanuit je bank samen met je partner je voor te bereiden op je bevalling. Een voorbereiding zorgt voor meer zelfvertrouwen. Vergoeding mogelijk.

Dreumes- en peutergym

Iedere vrijdagochtend zien we volop dreumessen met hun papa of mama bij Viamama om zich te wagen aan een lesje beweging. Het versterkt de motorische ontwikkeling van je kind.

Mindfulness

 

Een leuker en meer ontspannen leven? Hoe? Simpel, door te focussen op wat er nu is. Want als je volledig aanwezig bent in dit moment, zijn er geen zorgen en piekergedachten.

Kinder EHBO

 

Leer wat je zelf kunt doen bij o.a verslikken, hoofdletsel, brandwonden, tand door de lip. Stichting EHAK verzorgt gecertificeerde EHBO workshops bij Viamama. 

Zwangerschapsyoga

 

Door het aanleren van ontspanningsoefeningen leer je te focussen op je ademhaling wat bijdraagt aan controle over je weeën. Deze cursus omvat theorie gecombineerd met ontspanningsoefeningen.

Waardering op Zorgkaart Nederland : 10

"Met +/- 30 weken zwangerschap overgestapt naar Viamama. Dit was de beste keuze ooit! Bij het eerste gesprek voelde het meteen heel vertrouwd aan. Dit was mijn eerste zwangerschap en na dit en de bevalling mee te hebben gemaakt ben ik erachter gekomen hoe belangrijk een goede klik en vertrouwen in je verloskundige hebben is. Ik ben heel erg tevreden en ik gun elke vrouw en partner zo'n fijne en goede verloskundige."

Waardering op Zorgkaart Nederland : 9.8

"Heldere, gestructureerde informatie en persoonlijk contact. De verloskundigen zijn kundig, geven veel uitleg over het waarom en geen vraag is teveel. Wensen rondom de bevalling en kraamtijd worden erg serieus genomen. De zorg verloopt geheel volgens de richtlijnen van de KNOV."

Waardering op Zorgkaart Nederland : 10

"Fijne verloskundige, nuchter, denkt met je mee en volgt je wensen en gedachten en geeft advies passend bij jou als persoon."

Waardering op Zorgkaart Nederland : 9.8

"Fijne verloskundige praktijk in het centrum van Son en Breugel. Erg prettig ook dat andere zorg rondom de zwangerschap ook in deze praktijk gevestigd is. Denk bijvoorbeeld aan fysio of yoga."
Viamama nieuwsbrief

Viamama nieuwsbrief

Er gebeurt (weer) vanalles bij Viamama. Meld je snel aan en je bent als eerste op de hoogte!

Bedankt voor je aanmelding!