Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Gynaecologie

De specialisten van Viamama

Bekkenfysiotherapeut

Lea Peeters

Dietiste

Suzanne Bekkers

Holistisch therapeut

Anique Zwinenberg

Bekkenfysiotherapeut

Nicole Vermeulen

Reflexoloog

Kim Henst

Haptonoom

Manon Houtman

Psycholoog

Annemarie Vaarkamp

Osteopaat

Annabel Bonten

Vrouwencoach

Thérèse van den Oever

Seksuoloog

Elise van Alderen

Orthopedagoog

Daniëlle Relouw

Endometriose

Endometriose is een chronische ontstekingsziekte dat gepaard gaat met uiteenlopende klachten. Denk hierbij o.a aan pijn bij de menstruatie, pijn bij het plassen, obstipatie of diarree, pijn bij seksueel contact of problemen bij het zwanger worden.
Omdat de klachten zo divers kunnen zijn,
is het belangrijk om uitgebreid met je te kijken naar welke zorg het beste bij je past.

We hebben meerdere zorgverleners die jou kunnen helpen bij bovenstaande klachten. Mocht je eerst advies willen wie het beste bij je past, dan plannen we eerst een intakegesprek om goed te kijken wat je zorgvraag is. 

Specialisten bij Viamama

Lea Peeters, Bekkenfysiotherapeute

Ik benader jouw klachten heel praktisch om ze te verminderen of beter hanteerbaar te maken vanuit de zes pijlers van gezondheid (ademhaling – slaap – stress -beweging – voeding – immuunsysteem). Je kunt daarbij denken aan: leren ontspannen in je buik, bekkenbodem en rug; je adem gebruiken om je pijn te verminderen; leren om snel in te slapen en om door te slapen; bewegen of sporten opbouwen zonder provocatie van klachten; etc.

Suzanne Bekkers, Orthomoleculair diëtiste

Als orthomoleculair diëtist ben ik o.a. gespecialiseerd in de rol van voeding bij endometriose. Bij endometriose kunnen veranderingen binnen je voedingspatroon gelukkig veel verlichting geven. Enerzijds bij de pijnklachten en veelvoorkomende darmproblematiek. Aan de andere kant ook voor het aanpakken van stemmings- en energieschommelingen of andere hormonale klachten (zoals premenstruele klachten). Samen kijken we op twee manieren naar jouw voedingspatroon:

 • Is jouw voedingspatroon volwaardig genoeg en krijg je alle voedingsstoffen binnen die jouw lichaam nodig heeft?
 • Zijn er voedingsstoffen die je in jouw situatie beter kan beperken of vermijden? Omdat ze bijvoorbeeld irriterend zijn voor de darmen, ontstekingsbevorderend zijn of een verstorende werking hebben op je hormoonhuishouding.

We brengen allereerst jouw specifieke situatie in kaart en gaan vanuit daar kijken wat voor jou van toepassing is, wat de mogelijkheden zijn en wat voor jou haalbaar is. Met die informatie maken we een persoonlijk plan en kan je direct aan de slag.

Anique Zwinenberg, Holistisch therapeute

Als Holistisch therapeut richt ik me met name op het herstellen of verbeteren van de verbinding met jezelf. Dat wil zeggen je echt verbinden met je lichaam, je hart en ziel. Uiteraard vergeten we het hoofd niet, maar vaak gebruiken we deze al zo veel.

Wanneer we ziek worden, ongemak of pijn ervaren, willen we ook vaak dat het eigenlijk niet is. Dat is heel begrijpelijk, maar maakt dat de klachten ten eerste niet weg zullen gaan, ten tweede doen we vaak aan symptoombestrijding om maar door te kunnen gaan en ten derde blokkeren we energetisch gezien onze energie. Door dat laatste kan dit niet meer zo vrij stromen en kunnen er weer andere klachten ontstaan.

Bij vrouwen met endometriose richt ik me ook met name op het herstellen van die verbinding. Nu denk je misschien ik word dagelijks met mijn lichaam geconfronteerd, ik heb het over een milde en mooie verbinding met jezelf. En dat je leert voelen wat je nodig hebt en daarnaar durft te handelen.

Ik maak gebruik van helende technieken tijdens de sessies, 3-4 ongeveer. Hierbij kun je denken aan reiki, klankschaalmassage, helende visualisaties t.a.v. de baarmoeder, maar bijvoorbeeld ook EFT. Deze aanpak is een combinatie van wetenschappelijke inzichten en alternatieve geneeswijzen.

Ik hoop je graag te ontmoeten, zodat je kunt ervaren wat andere vormen van therapie voor je kan betekenen!

Nicole Vermeulen

Een register bekkenfysiotherapeut is gespecialiseerd in het onderzoeken van het gebied rondom buik- en/ of de bekken(bodem). Bij endometriose/ adenomyose kan een deel van de klachten functioneel zijn. Dit betekent dat er spanning op de spieren en/ of bindweefsel rondom het bekken of in de bekkenbodem aanwezig is. Door middel van zowel uitwendige als inwendige technieken, triggerpoints, dry-needling, bekkenbodemmeting en bindweefsel technieken is deze spanning te verminderen. Daarnaast is het in kaart brengen van voorkeurshouding en ademhaling een belangrijk onderdeel van de therapie.

Kim Henst, Reflexologe

Als Reflexoloog richt ik me op:

 • Verbetering van de darmperistaltiek/ stoelgang
 • Bevordering van de afvoer van afvalstoffen
 • Stimulering van de bloedcirculatie voor een verbeterde bloed- en dus zuurstoftoevoer naar organen
 • Relaxatie van het stressysteem, waardoor fysieke en mentale rust wordt bewerkstelligd en pijnbeleving vermindert
 • Ondersteuning hormoonbalans

via stimulering of sedering van reflexpunten, zenuwreflex, cranio-sacraalreflex, meridianen en meridiaanpunten, en metamorfosemassage. Op voeten, enkels en onderbenen.

Reflexzonetherapie is een holistische therapie, waarbij ruime aandacht is voor de emotioneel helende kracht die je in jezelf mag aanboren. Ondersteuning en verlichting biedt bij het verwerken van oud verdriet, het gemis van verbinding met jezelf of het gevoel van vastzitten en niet in staat zijn om in beweging te komen zijn.

Manon Houtman, Haptonoom

Als je pijn hebt, heeft dit veel invloed op je hele lichaam en gemoed. Het is iets wat we liever niet voelen. Onbewust verhoogt de spanning in ons lichaam, wat na verloop van tijd zal leiden tot meer klachten en beperkingen. Het voelt alsof je lichaam je in de steek laat. Je kunt steeds minder en wordt ‘geleefd door de pijn’.

De pijn kan ik niet voor je wegnemen. Wel kunnen we ontdekken hoe je met pijn omgaat en hoe je dit beter kunt dragen. Kenmerkend aan de haptonomie en massagetherapie is dat hierbij oog is voor zowel het mentale als fysieke aspect. Het is een moment van inzicht, rust en/of herstel. Je komt (weer) meer in contact met je lichaam en bewegingsvrijheid zal toenemen. Waar mogelijk, krijg je handvatten voor het dagelijks leven om zo goed mogelijk in je vel te kunnen zitten.

Annemarie Vaarkamp, Psychologe

Als je de diagnose endometriose krijgt, heeft dat vaak ook mentale gevolgen. Of misschien was die mentale last er al vóór de diagnose. Je kunt bijvoorbeeld te maken hebben met acceptatieproblemen van jezelf of de omgeving. Of met rouwverwerking of onzekerheid. Als psycholoog ben ik er om samen met jou op zoek te gaan naar een manier van verwerken en omgaan met de situatie die bij je past.

Therese van den Oever, Vrouwencoach

Hoe houd je jezelf in balans wanneer je moet leren leven met endometriose?

Naast de endometriose die lichamelijk veel impact op je leven heeft, is er ook nog de geestelijke last.

Je hebt een diagnose en moet leren leven met je klachten. Je wilt werken aan een manier waarop je dat doet. Hoe ga je endometriose inpassen in je leven? Hoe kun je jezelf beter ‘managen’ zodat de endometriose niet alles overheerst? Tijdens de coachingsgesprekken ga je vanuit een helikopterview naar jezelf kijken. Je leert je patronen herkennen die je je in de tijd eigen hebt gemaakt.

Coaching houdt de drempel laag. Bij coachende gesprekken is de insteek altijd positief en niet zwaar. De gesprekken richten zich vooral op waar je naar toe wilt werken. Het doel is je kracht terugvinden, de balans voelen en weer achter jezelf kunnen staan.

Annabel Bonten, Osteopaat
Met osteopathie kunnen we de onstane verklevingen helaas niet oplossen, maar wel de elasticiteit beïnvloeden. Hierdoor ga je minder buikpijn ervaren, heeft dit een positieve invloed op je stoelgang en cyclus en voel je je energieker. Als je pijnklachten hebt bij gemeenschap, kunnen deze ook verminderen of zelfs verdwijnen!Neem voor meer informatie contact op met Annabel, zij is gespecialiseerd in het behandelen van dergelijke klachten bij vrouwen.

De specialisten van Viamama werken nauw samen met
dr.D. Huppelschoten en prof. dr. H. van Vliet, gynaecologen van het Catharina ziekenhuis in Eindhoven. Doordat we nauw samenwerken hebben we nog meer kennis van elkaars expertise waardoor we goed kunnen kunnen afstemmen welke zorg het beste bij je past.

Anticonceptie

In verschillende levensfasen zijn er verschillende vormen van anticonceptie mogelijk. Er zijn tijdelijke en definitieve vormen van anticonceptie. We nemen ruim de tijd om te kijken welke soort het beste bij je past. Met echoapparatuur kunnen we direct na het plaatsen van bijvoorbeeld een spiraaltje kijken of het op de juiste plaats zit.

Specialisten bij Viamama
Leonie van Loon, echoscopiste

 

Urineverlies

Bij incontinentie is er sprake van het niet goed kunnen ophouden van urine. Dit kan optreden bij sporten, lachen, hoesten, de fiets afstappen of juist bij aandrang.
Een vervelende plasklacht die de kwaliteit van leven beïnvloedt. Uit schaamte blijven veel mensen rondlopen met deze klachten. Dat hoeft niet, want er zijn veel behandelmethoden: van bekkenfysiotherapie, medicatie, en een operatie tot het veranderen van uw gewoonten.

Behandeling bij Viamama

Als de blaas niet meer goed functioneert, kan dat meerdere oorzaken hebben. De oorzaak kan de blaas zelf zijn, de bekkenbodem of de zenuwen die niet goed doorgeven wanneer de blaas vol of leeg is. Bij Viamama wordt er zorgvuldig gekeken naar je klacht en zonodig aanvullend onderzoek uitgevoerd, om al tijdens het eerste bezoek een behandelplan voor je op te stellen.

Specialisten bij Viamama

Nicole Vermeulen, Bekkenfysiotherapeut
Lea Peeters, Bekkenfysiotherapeute

Vaginale droogheid/afscheiding

Jeuk, een branderig of schraal gevoel, pijn, irritatie, droogheid, onaangename afscheiding, een plekje of zwelling aan de vulva, zijn veelgehoorde klachten die op alle leeftijden kunnen voorkomen. De meeste klachten worden veroorzaakt door infecties. Andere ontstaan door veranderingen van de huid van de vulva.

Specialisten bij Viamama

Elise v Alderen, Seksuoloog

Verzakking

Bij een verzakking is de bekkenbodem verzwakt. Hierdoor kunnen de blaas, de baarmoeder of de (endel)darm naar beneden zakken in of tot buiten de vagina.
Door een verzakking kun je klachten krijgen, zoals:

 • een zwaar gevoel in de vagina of laag in de rug;
 • gevoel van een zwelling in of buiten de vagina;
 • problemen bij het plassen zoals een gevoel de blaas niet goed leeg te kunnen plassen, vaak plassen, hevige aandrang hebben om te plassen;
 • incontinentie bij inspanning of bijvoorbeeld bij lachen, hoesten en niezen (stressincontinentie);
 • problemen van de ontlasting zoals het gevoel dat er ontlasting achter blijft, noodzaak om zelf met de vingers te moeten helpen om ontlasting te verkrijgen;
 • gevoel van ongemak tijdens geslachtsgemeenschap.

Behandeling bij Viamama

Een verzakking hoef je alleen te laten behandelen als u klachten heeft. De behandeling begint vaak met bekkenfysiotherapie om de bekkenbodemspieren te trainen.

Specialisten bij Viamama

Nicole Vermeulen, Bekkenfysiotherapeut
Lea Peeters, Bekkenfysiotherapeut

 

Aanvullende zorg

Aanvullende zorg kan een goede aanvulling zijn wanneer de reguliere zorg niet voldoet aan je zorgvraag. Denk hierbij aan haptonomie, holistische therapie, osteopathie of reflexologie.

We helpen je graag bij het vinden van de juiste Viamama specialist voor jouw zorgvraag.

De specialisten van Viamama

Bekkenfysiotherapeut

Lea Peeters

Dietiste

Suzanne Bekkers

Holistisch therapeut

Anique Zwinenberg

Bekkenfysiotherapeut

Nicole Vermeulen

Reflexoloog

Kim Henst

Haptonoom

Manon Houtman

Psycholoog

Annemarie Vaarkamp

Osteopaat

Annabel Bonten

Vrouwencoach

Thérèse van den Oever

Seksuoloog

Elise van Alderen

Orthopedagoog

Daniëlle Relouw

Lopende Workshops bij Viamama

Slaap verbeteren

 

Net zoals dat je je kindje leert eten, drinken, spelen, praten, heeft het ook jouw hulp nodig bij het leren slapen. Hier begin je al mee als je baby een paar weken oud is.

Over de overgang

 

Ben je rond 45 jaar? Dan zit je waarschijnlijk in de overgang. Het is zo belangrijk om een keer het hele verhaal te horen. Vier van de vijf vrouwen heeft serieuze klachten.

Babymassage

 

Iedere woensdagochtend geeft Kim van Dooren babymassage aan de allerkleinsten bij Viamama. Een heerlijke ontspanning voor ouder en kind wat de onderlinge band versterkt.

Online zwangerschapscursus

15 online lessen om vanuit je bank samen met je partner je voor te bereiden op je bevalling. Een voorbereiding zorgt voor meer zelfvertrouwen. Vergoeding mogelijk.

Dreumes- en peutergym

Iedere vrijdagochtend zien we volop dreumessen met hun papa of mama bij Viamama om zich te wagen aan een lesje beweging. Het versterkt de motorische ontwikkeling van je kind.

Mindfulness

 

Een leuker en meer ontspannen leven? Hoe? Simpel, door te focussen op wat er nu is. Want als je volledig aanwezig bent in dit moment, zijn er geen zorgen en piekergedachten.

Zwangerschapsyoga

 

Door het aanleren van ontspanningsoefeningen leer je te focussen op je ademhaling wat bijdraagt aan controle over je weeën. Deze cursus omvat theorie gecombineerd met ontspanningsoefeningen.

Waardering op Zorgkaart Nederland : 10

"Met +/- 30 weken zwangerschap overgestapt naar Viamama. Dit was de beste keuze ooit! Bij het eerste gesprek voelde het meteen heel vertrouwd aan. Dit was mijn eerste zwangerschap en na dit en de bevalling mee te hebben gemaakt ben ik erachter gekomen hoe belangrijk een goede klik en vertrouwen in je verloskundige hebben is. Ik ben heel erg tevreden en ik gun elke vrouw en partner zo'n fijne en goede verloskundige."

Waardering op Zorgkaart Nederland : 9.8

"Heldere, gestructureerde informatie en persoonlijk contact. De verloskundigen zijn kundig, geven veel uitleg over het waarom en geen vraag is teveel. Wensen rondom de bevalling en kraamtijd worden erg serieus genomen. De zorg verloopt geheel volgens de richtlijnen van de KNOV."

Waardering op Zorgkaart Nederland : 10

"Fijne verloskundige, nuchter, denkt met je mee en volgt je wensen en gedachten en geeft advies passend bij jou als persoon."

Waardering op Zorgkaart Nederland : 9.8

"Fijne verloskundige praktijk in het centrum van Son en Breugel. Erg prettig ook dat andere zorg rondom de zwangerschap ook in deze praktijk gevestigd is. Denk bijvoorbeeld aan fysio of yoga."
Viamama nieuwsbrief

Viamama nieuwsbrief

Er gebeurt (weer) vanalles bij Viamama. Meld je snel aan en je bent als eerste op de hoogte!

Bedankt voor je aanmelding!