Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Holistische therapie

In deze maatschappij staan velen van ons continu “aan” en zijn we gewend om vanuit ons hoofd te leven. We voelen niet (goed) meer welke signalen ons lichaam afgeeft, of bagatelliseren deze signalen met onze gedachten. Dit zorgt ervoor dat we onszelf voorbij rennen met nog meer klachten tot gevolg. Deze klachten zijn divers en kunnen onderverdeeld worden in vijf niveaus:

  • Fysieke klachten zoals hoofdpijn, rugpijn, pijnlijke gewrichten, buikpijn, etc.
  • Mentale klachten zoals een negatief zelfbeeld, beperkende overtuigingen, etc.
  • Emotionele klachten zoals somberheid, rouw, nervositeit, angsten en stress, etc.
  • Energetische klachten zoals vermoeidheid en blokkades.
  • Spirituele/systemische klachten hierbij kun je denken aan hoe je relaties aangaat.

Als Holistisch therapeut zie ik jou als één geheel, waarbij de vijf verschillende niveaus onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn; ze hebben dus ook invloed op elkaar. Denk bijvoorbeeld aan nekklachten. Je kunt altijd je bureaustoel en –tafel controleren op goede hoogte, als dat niet helpt is het goed om verder te kijken. Vaak is er sprake van stress (emotioneel) en draag je verantwoordelijkheden die niet van jou zijn (systemisch). Zo zijn er tal van klachten die verband houden met andere niveaus.

Tijdens een Holistische behandeling laat ik je in contact komen met alle niveaus, laat ik je luisteren naar de signalen van je lichaam, laat ik je erkenning geven voor emoties en onverwerkte ervaringen. Door hier zonder oordeel bij stil te staan en te doorvoelen, kom je bij de daadwerkelijke oorzaak van jouw klachten of vraag en hierdoor maak je ruimte voor nieuwe inzichten. Zo wordt niet de klacht, maar de oorzaak van de klacht behandeld.

Tijdens de behandeling wordt, door middel van diverse methoden, het zelfherstellend vermogen van je lichaam gestimuleerd. Dit leidt, in combinatie met de optredende bewustwording en inzichten, tot meer balans, innerlijke groei en heling.

De diverse methoden zijn o.a. Reiki en magnetiseren, klankschaalsessies, koshi, familieopstellingen, visualisaties, remedies, kristallen en edelstenen ter ondersteuning van een behandeling en coaching.

Over mij

Ik ben Anique Zwinenberg, eigenaar van ZennCare praktijk voor Holistische Therapie. Van oorsprong HBO-Verpleegkundige en Gezondheidswetenschapper. Toen leefde ik nog veel vanuit mijn hoofd, maar door een persoonlijke reis (zie mijn website) ben ik erachter gekomen dat er nog zoveel meer is! Ik ben Holistische therapie gaan studeren en Reiki master geworden. Holistische therapie gebruik ik als kapstok welke ik kan blijven aanvullen met nieuwe vaardigheden, bijvoorbeeld ademtechnieken. Ik hou ervan om deze complementaire zorg te combineren met wetenschappelijke inzichten.

ZennCare

Anique Zwinenberg

Website

info@zenncare.nl

06 551 981 51

Maak een afspraak

Viamama nieuwsbrief

Viamama nieuwsbrief

Er gebeurt (weer) vanalles bij Viamama. Meld je snel aan en je bent als eerste op de hoogte!

Bedankt voor je aanmelding!