Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Oncologie / oedeemfysiotherapeute

Sietske Bak is werkzaam als oncologie fysiotherapeute en oedeemtherapeute bij Fysiotherapie de Meierij in Sint-Oedenrode. Daarnaast is zij ook aanwezig bij ViaMama in Son en Breugel.

Fysiotherapie bij oncologie richt zich op problemen welke het gevolg zijn van de ziekte zelf of van de medische behandelingen. Voorbeelden hiervan zijn:

  • Conditieverlies
  • Verminderde beweeglijkheid van de gewrichten
  • Verminderde spierkracht
  • Vermoeidheid
  • Spanningsklachten
  • Pijn
  • Oedeem (ophoping vocht)
  • Littekens / verklevingen

Oncologiefysiotherapie kan ingezet worden voor de start van medische behandeling (prehabilitatie), tijdens de medische behandeling en ook na het afronden van de medische behandeling (revalidatie).
Behandeling kan bestaan uit oefentherapie, ontspanningstherapie, hydrotherapie, manuele behandeltechnieken, oedeemtherapie, fascietherapie en behandeling van littekens. Elke patiënt krijgt een behandelplan op maat, afgestemd op zijn of haar hulpvraag en de aanwezige klachten. Vaak bestaat een behandelplan uit meerdere facetten van de hier bovengenoemde voorbeelden.

Oedeem wordt behandeld door middel van gecombineerde lymfatische therapie. Deze therapie omvat lymfedrainage, compressietherapie, oefentherapie en leefstijladviezen.
Er zijn verschillende vormen van oedeem, die elk hun eigen behandeling nodig hebben. Zo kan er sprake zijn van primair of secundair lymfoedeem, lipoedeem of veneus oedeem.

In de zwangerschap kunnen er ook oedeemklachten ontstaan. Preventie van en begeleiding bij deze klachten is ook mogelijk door middel van oedeemtherapie.

Heeft u vragen of wilt u graag een intake bij Sietske plannen, neem dan telefonisch contact op met onze praktijk. Het is ook mogelijk om via de website een intake in te plannen.

Voor meer informatie kunt u ook een kijkje nemen op de website van ons oncologiecentrum.

Fysiotherapie De Meierij

Sietske Bak-Noorman

sietske@fysiotherapiedemeierij.nl

0413 471 227

Maak een afspraak

Viamama nieuwsbrief

Viamama nieuwsbrief

Er gebeurt (weer) vanalles bij Viamama. Meld je snel aan en je bent als eerste op de hoogte!

Bedankt voor je aanmelding!