Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Slaapcoaching en overgangszorg

Slaapcoaching

Je baby moet leren slapen
Net zoals dat je je kindje leert eten, drinken, spelen, praten, heeft het ook jouw hulp nodig bij het leren slapen. Hier begin je al mee als je baby een paar weken oud is. Alleen hoe doe je dat? Vaak heb je zoveel vragen over dit onderwerp:
Slaapt mijn kindje wel genoeg? Hoeveel slaap heeft het eigenlijk nodig? Wat is een normale tijd om het kindje in bed te leggen? Is het niet zielig in zo’n kamertje alleen? Is het normaal dat hij ‘s nachts nog drinkt? Moet ik het laten huilen als het in bedje ligt? De baby van mijn buurvrouw slaapt bijna van het begin door, doe ik iets niet goed? Hoe houden we het vol met zo weinig slaap? Wanneer kan ik weer eens een nacht doorslapen?
Eerst moet je weten hoe het zit met slaap. En juist dát gaan we je vertellen

Je voelt je onzeker en gaat eindeloos op zoek naar antwoorden en oplossingen, maar het helpt steeds maar even. Uit ervaring weten we dat er heel veel duidelijk wordt wanneer je eerst goede informatie over slaap krijgt, want dan weet je ook waar de oplossingen liggen.

Na de Boostsessie kun je zelf keuzes maken en naar manieren zoeken die bij jou en je baby passen met in je achterhoofd de kennis die je hierbij nodig hebt.

Boostsessies de overgang

Er zijn veel fabels en onwaarheden over de overgang die de wereld uit mogen. Voor de gemiddelde vrouw gaat het om een periode van 5 tot 10 jaar. Niet alleen lichamelijk, maar ook op mentaal en sociaal gebied gebeurt er heel veel in deze fase. Weten hoe het zit, helpt al. Het maakt dat je niet meer zo hoeft te twijfelen en weet wat je eventueel kunt doen bij klachten.

Bij Viamama werken Ellen en Nienke, overgangsverpleegkundigen en slaapcoaches. Ze geven groepsbijeenkomsten om vrouwen alles over de overgang te vertellen. Tijdens zo’n bijeenkomst krijg je goede informatie, kun je vragen stellen, hoor je verhalen en vul je een klachtenlijst in. Na afloop krijg je een naslagwerk, waarin je tips en adviezen vindt. Het maakt heel veel duidelijk en alleen dat is al fijn.

Wil je meer weten over de overgang? Je kunt kiezen uit:

  • De workshop ‘In 3 uur door de overgang’ – groep
  • De individuele sessie ‘In 1,5 uur door de overgang’
  • Presentatie/lezingen ‘In 2 uur door de overgangKijk voor meer informatie op www.2minds.nl.

Voorlopig geven Ellen en Nienke van 2minds voor de laatste keer de webinar In 2 uur de overgang. Naast dat je heel veel informatie krijgt is er genoeg ruimte om vragen te stellen. Bij twijfel, gewoon doen!

Datum: 31 maartTijd: 19.00 tot 21.00Kosten: 9.99Aanmelden: www.2minds.nl

Wat doen we nog meer?

Heb je het gevoel dat je vaak je mening voor je houdt? Dat je jezelf op de laatste plaats zet, want iedereen is belangrijker dan jij? Vind je het moeilijk om nee te zeggen? Kun je weleens ontploffen om iets kleins?
Naast de overgang kun je bij ons ook terecht voor assertiviteitstrainingen. Een heel goed idee.

  • Kort gesprek vooraf
  • 8 bijeenkomsten van 2 uur
  • 6 tot 8 personen
  • Voor alle vrouwen die assertiever willen worden

Onderwerpen: grenzen voelen en aangeven, gesprek gaande houden, nee zeggen en je mening leren geven.

2Minds Preventie

Ellen Peels & Nienke Flaman

Website

2minds.preventie@gmail.com

06 465 343 08 (Ellen) of 06 419 322 78 (Nienke)

Maak een afspraak

Viamama nieuwsbrief

Viamama nieuwsbrief

Er gebeurt (weer) vanalles bij Viamama. Meld je snel aan en je bent als eerste op de hoogte!

Bedankt voor je aanmelding!