Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Seksuologie

De specialisten van Viamama

Seksuoloog

Elise van Alderen

Orthopedagoog

Daniëlle Relouw

Wil jij afrekenen met misverstanden en onwetendheid die het vermogen tot een ongecompliceerd seksleven belemmeren? Vertrouwd worden met je eigen seksualiteit? En de lichamelijke en emotionele blokkades wegnemen die in de weg staan bij het kunnen genieten van fijne seksualiteit?

Bij seksuologische problemen wordt eerst via een anamnese gekeken waar het probleem uit bestaat en hoe we je het beste kunnen helpen.

Belangrijke doelen daarbij zijn het vergroten van kennis over je seksualiteit, je vermogen verbinding te maken met je eigen seksualiteit en je seksuele autonomie. Het uiteindelijke resultaat zal zijn dat je meer zelfkennis en een grotere zelfwaardering hebt, dat je meer tevreden bent over je seksualiteit en dat seks ongecompliceerder en fijner wordt.

Behandeling

De behandeling begint altijd met een intake, dit is een eerste verkennend gesprek, waarin  goed in kaart wordt gebracht wat er precies speelt en wat de kern van het probleem is. Op basis van het eerste gesprek kijken we wat er nodig is om de volgende stappen te kunnen zetten, met als uiteindelijke doel weer ongecompliceerd en met plezier van intimiteit en seksualiteit te kunnen genieten.

Specialisten bij Viamama

Elise van Alderen, arts-seksuoloog
Ellen en Nienke, overgangsverpleegkundigen

Aanvullende zorg

Aanvullende zorg kan een goede aanvulling zijn wanneer de reguliere zorg niet voldoet aan je zorgvraag. Denk hierbij aan haptonomie, holistische therapie, osteopathie of reflexologie.

JE KUNT BIJ VIAMAMA TERECHT VOOR

Vragen over seks
Pijn bij seksuele activiteit
Problemen rondom zwangerschap
Problemen bij overgang
Minder of geen zin hebben

We helpen je graag bij het vinden van de juiste Viamama specialist voor jouw zorgvraag.

De specialisten van Viamama

Seksuoloog

Elise van Alderen

Orthopedagoog

Daniëlle Relouw

Lopende Workshops bij Viamama

Slaap verbeteren

 

Net zoals dat je je kindje leert eten, drinken, spelen, praten, heeft het ook jouw hulp nodig bij het leren slapen. Hier begin je al mee als je baby een paar weken oud is.

Over de overgang

 

Ben je rond 45 jaar? Dan zit je waarschijnlijk in de overgang. Het is zo belangrijk om een keer het hele verhaal te horen. Vier van de vijf vrouwen heeft serieuze klachten.

Babymassage

 

Iedere woensdagochtend geeft Kim van Dooren babymassage aan de allerkleinsten bij Viamama. Een heerlijke ontspanning voor ouder en kind wat de onderlinge band versterkt.

Online zwangerschapscursus

15 online lessen om vanuit je bank samen met je partner je voor te bereiden op je bevalling. Een voorbereiding zorgt voor meer zelfvertrouwen. Vergoeding mogelijk.

Dreumes- en peutergym

Iedere vrijdagochtend zien we volop dreumessen met hun papa of mama bij Viamama om zich te wagen aan een lesje beweging. Het versterkt de motorische ontwikkeling van je kind.

Mindfulness

 

Een leuker en meer ontspannen leven? Hoe? Simpel, door te focussen op wat er nu is. Want als je volledig aanwezig bent in dit moment, zijn er geen zorgen en piekergedachten.

Zwangerschapsyoga

 

Door het aanleren van ontspanningsoefeningen leer je te focussen op je ademhaling wat bijdraagt aan controle over je weeën. Deze cursus omvat theorie gecombineerd met ontspanningsoefeningen.

Waardering op Zorgkaart Nederland : 10

"Met +/- 30 weken zwangerschap overgestapt naar Viamama. Dit was de beste keuze ooit! Bij het eerste gesprek voelde het meteen heel vertrouwd aan. Dit was mijn eerste zwangerschap en na dit en de bevalling mee te hebben gemaakt ben ik erachter gekomen hoe belangrijk een goede klik en vertrouwen in je verloskundige hebben is. Ik ben heel erg tevreden en ik gun elke vrouw en partner zo'n fijne en goede verloskundige."

Waardering op Zorgkaart Nederland : 9.8

"Heldere, gestructureerde informatie en persoonlijk contact. De verloskundigen zijn kundig, geven veel uitleg over het waarom en geen vraag is teveel. Wensen rondom de bevalling en kraamtijd worden erg serieus genomen. De zorg verloopt geheel volgens de richtlijnen van de KNOV."

Waardering op Zorgkaart Nederland : 10

"Fijne verloskundige, nuchter, denkt met je mee en volgt je wensen en gedachten en geeft advies passend bij jou als persoon."

Waardering op Zorgkaart Nederland : 9.8

"Fijne verloskundige praktijk in het centrum van Son en Breugel. Erg prettig ook dat andere zorg rondom de zwangerschap ook in deze praktijk gevestigd is. Denk bijvoorbeeld aan fysio of yoga."
Viamama nieuwsbrief

Viamama nieuwsbrief

Er gebeurt (weer) vanalles bij Viamama. Meld je snel aan en je bent als eerste op de hoogte!

Bedankt voor je aanmelding!