Lactatiekunde

De borstvoedingsperiode is een bijzondere periode in het leven van zowel moeder als kind. Meestal gaat het goed, maar soms kan deze periode erg tegenvallen. Als het geven van borstvoeding niet gaat zoals je verwacht dan kun je wel wat hulp en ondersteuning gebruiken om het probleem op te lossen, zodat borstvoeding geven weer leuk wordt. De lactatiekundige is een specialist op het gebied van de borstvoeding.

Om je goed voor te bereiden op de borstvoedingsperiode kun je een borstvoedingsplan schrijven. Dit is een plan waarin je schrijft wat jij belangrijk vindt bij de start van de borstvoeding. Door dit samen met een lactatiekundige te doen, krijg je veel informatie over de borstvoeding en ben je goed voorbereid op deze bijzondere periode.

Sinds 2004 ben ik werkzaam als neonatologie verpleegkundige in diverse ziekenhuizen; op dit moment in het Elkerliek ziekenhuis in Helmond. Door mijn ervaring als neonatologie verpleegkundige ben ik ook gespecialiseerd in het begeleiden van ouders met een te vroeg geboren kind.

Elke dinsdag-en vrijdagmiddag van 13.00-17.00 uur ben ik aanwezig bij Viamama voor een persoonlijk consult op afspraak. Geef je de voorkeur om het consult liever bij je thuis te doen dan is dat ook mogelijk op andere dagen.

Bij Viamama wordt wekelijks een Mamacafé georganiseerd op woensdagochtend. Loop gerust een keer binnen als je vragen hebt over borstvoeding.

Lactatiekundige Saskia

Saskia van Gerven

Website

info@lactatiekundigesaskia.nl

06 385 164 38