Orthopedagogiek

De opvoeding is een proces waarbij een kind gevormd wordt naar de waarden en normen van de opvoeder en de maatschappij. Binnen de opvoeding speelt hechting een belangrijke rol; de duurzame, liefdevolle relatie tussen een opvoeder en kind. Opvoeden & hechting brengen vele uitdagingen met zich mee en is niet altijd makkelijk. Denk aan de peuterpuberteit met zijn driftbuien en de puberteit met alle hormonen. In iedere nieuwe fase waar een kind in terecht komt, wordt van de opvoeder iets anders gevraagd. Daarnaast spelen persoonlijke kenmerken van een kind, persoonlijke kenmerken van een opvoeder, cultuur en maatschappij ook een grote rol.

Een belangrijk gezegde is niet voor niets:

“It takes a village to raise a child”

Praktijk Kindful kan je helpen bij de obstakels die je tegenkomt in de opvoeding en/of het hechtingsproces. Praktijk Kindful staat voor mindful, vriendelijk en gericht op kinderen en hun omgeving.

Ik ben Sarah Hintzen, gedragswetenschapper bij Praktijk Kindful en gespecialiseerd in hechtingsproblematiek en adoptieprocessen. In gesprek gaan we samen kijken waar je tegen aan loopt en hoe we daar verbetering in kunnen brengen. Daarbij vind ik het erg belangrijk dat we te werk gaan op een manier die bij jou past, maar zal ik je ook uitlokken om uit de comfort zone te stappen.

Praktijk Kindful

Sarah Hintzen

Website

info@praktijkkindful.nl

06 487 366 96

Viamama nieuwsbrief

Viamama nieuwsbrief

Er gebeurt (weer) vanalles bij Viamama. Meld je snel aan en je bent als eerste op de hoogte!

Bedankt voor je aanmelding!