Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Zwangerschap

De specialisten van Viamama

Verloskundigen

Liselot en Marjolein

Yogadocent

Olga Landheer

Vrouwencoach

Thérèse van den Oever

Bekkenfysiotherapeut

Nicole Vermeulen

Bekkenfysiotherapeut

Lea Peeters

Lactatiekundige

Saskia van Gerven

Psycholoog

Annemarie Vaarkamp

Dietiste

Suzanne Bekkers

Mindfulness trainer

Gisella Brom

Seksuoloog

Elise van Alderen

Osteopaat

Annabel Bonten

Haptonoom

Manon Houtman

Kindermassage

Kim van Dooren

Reflexoloog

Kim Henst

Holistisch therapeut

Anique Zwinenberg

Orthopedagoog

Daniëlle Relouw

Echoscopist

Leonie van Leeuwen

Zwanger zijn is in het leven van een vrouw een mega life-event. Een prachtige, maar ook spannende tijd is aangebroken. Bij Viamama weten we hoe belangrijk het is om dan de juiste zorgprofessionals om je heen te hebben om jou en je partner zo goed mogelijk te begeleiden.

Verloskunde

Bij Viamama werken 2 verloskundigen die medisch verantwoordelijk zijn over je zwangerschap, bevalling en kraamtijd. De verloskundigen van Viamama hebben samen ruime ervaring om jou en je partner optimaal voor te bereiden op het aanstaande ouderschap.

Viamama specialisten

Marjolein Maas en Liselot Claassen, Verloskundigen

Medische echoscopie:

Bij Viamama hebben we alle medische-en pretechoscopie rondom zwangerschap in huis. Leonie van Echo Eindhoven werkt met high-end echoapparatuur. Daardoor ben je  verzekerd van de allerhoogste kwaliteit op echoscopie gebied. Tevens bieden we pretechoscopie aan. Ook voor het plaatsen van een spiraal (anticonceptie) kun je bij ons terecht.

Viamama specialist

Lisette Vermeulen, Echoscopiste
Leonie van Leeuwen, Echoscopiste

Voeding

Ook voeding speelt een belangrijke rol tijdens de zwangerschap. Een aantal voedingsstoffen zijn extra belangrijk om voldoende binnen te krijgen, omdat je lijf hier meer van nodig heeft. Maar er zijn ook voedingsmiddelen welke je beter juist niet te veel binnen kan krijgen. Een gesprek met de diëtist kan je op weg helpen om inzicht te krijgen in hoe jij jouw lijf het beste kan ondersteunen tijdens de zwangerschap en hoe je de beste voedingsstoffen binnen krijgt voor jezelf en voor je kindje. Ook met vragen over de juiste aanvullende supplementen of het aanpakken van zwangerschapskwaaltjes (zoals maagzuur of obstipatie) kan je bij de diëtist terecht.

Viamama specialist

Suzanne Bekkers, orthomoleculair diëtiste

Bekkenklachten

Het komt regelmatig voor tijdens je zwangerschap: last van nek, schouder, stuitje of je schaambeen. Veel klachten vind zijn oorsprong in het bekken. Viamama adviseert en behandeld vrouwen met klachten rondomje bekken.

Viamama specialisten

Nicole Vermeulen, Bekkenfysiotherapeute
Lea Peeters, Bekkenfysiotherapeute

Lactatiekunde

De borstvoedingsperiode is een bijzondere periode in het leven van zowel moeder als kind. Meestal gaat het goed, maar soms kan deze periode erg tegenvallen. Als het geven van borstvoeding niet gaat zoals je verwacht dan kun je wel wat hulp en ondersteuning gebruiken om het probleem op te lossen, zodat borstvoeding geven weer leuk wordt. De lactatiekundige van Viamama is een specialist op het gebied van borstvoeding.
Bij Viamama wordt wekelijks een Mamacafé georganiseerd op woensdagochtend. Loop gerust een keer binnen als je vragen hebt over borstvoeding.

Viamama specialist

Saskia van Gerven, Lactatiekundige

Cursussen

Zwangerschapsyoga
Tijdens je zwangerschap wordt er veel van je gevergd: de baby groeit in je buik, maar ook groei je toe naar het moederschap. Zwangerschapsyoga laat je deze veranderingen bewuster ervaren en begrijpen. Dit geeft verbondenheid met je kindje en brengt meer rust voor jezelf.
Door bewustwording en ontspanning van je lichaam zie je met meer vertrouwen de bevalling tegemoet. Bewust ontspannen helpt je omgaan met de heftigheid van de weeën. Meerdere zorgverzekeraars bieden daarom ook vergoeding voor de cursus

Viamama specialist

Olga Landheer, Yogadocente

Babymassage

Bij babymassage wordt de onderlinge band tussen ouder en kind versterkt. Massage vermindert het te veel aan opgedane prikkels door emoties en stress.
Tijdens de massage helpen we je kindje en jou zelf meer bewust te worden van het eigen lichaam, je ademhaling en het lichaam in diepe rust te brengen.

Viamama specialist

Kim van Dooren, massagetherapeute

Baby- en dreumesgym

Ben je eraan toe om na de bevalling weer te gaan bewegen? En wil je dit graag mét je baby doen? Dan zijn de lessen MamaVive een aanrader. Vanaf 8-10 weken na de bevalling kun je samen met een groep enthousiaste andere mama’s starten met een op Yoga en Pilates gebaseerde les. Hierin ligt de
focus op (het herstellen van) de spieren in de romp, bekkenbodem en de rest van het lichaam. Het is
een matig intensieve les van 45 minuten. Baby’s zijn bij de les aanwezig én er is ruimte om
tussendoor te voeden of even uit de activiteit te stappen als je baby dit nodig heeft. Tijdens de les
komen er ook een aantal oefeningen voor de baby’s aan bod, die je thuis kunt uitvoeren.

Viamama specialist

Vivian Verstraelen, bewegingsdocente

Psychische begeleiding

Coaching richt zich sterk op het hier en nu; je krijgt meer inzicht in jezelf en je leert angst, onzekerheid en stress beter hanteren. Je ontdekt hoe je je kracht beter benut en leert omgaan met je patronen en valkuilen. Coaching onderscheidt zich vooral van psychologische behandeling doordat er geen sprake is van een psychische stoornis of ernstige klachten.

Viamama specialisten

Therese van den Oever, vrouwencoach
Annemarie Vaarkamp, psycholoog

Zwangerschapsmassage

Tijdens de zwangerschap verandert er veel in je lichaam. Dit kan fijn maar ook pittig zijn. Een massage geeft je de ruimte om te verbinden, ontspannen en biedt ondersteuning. Voor jezelf en je kleintje in je buik.

Viamama specialist

Manon Houtman, haptonoom

Aanvullende zorg

Aanvullende zorg kan een goede aanvulling zijn wanneer de reguliere zorg niet voldoet aan je zorgvraag. Denk hierbij aan haptonomie, holistische therapie, osteopathie of reflexologie.

JE KUNT BIJ VIAMAMA TERECHT VOOR

Verloskunde
Medische echoscopie
Lactatiekunde
Cursussen
Coaching
Anticonceptie
Zwangerschapsmassage

We helpen je graag bij het vinden van de juiste Viamama specialist voor jouw zorgvraag.

De specialisten van Viamama

Verloskundigen

Liselot en Marjolein

Yogadocent

Olga Landheer

Vrouwencoach

Thérèse van den Oever

Bekkenfysiotherapeut

Nicole Vermeulen

Bekkenfysiotherapeut

Lea Peeters

Lactatiekundige

Saskia van Gerven

Psycholoog

Annemarie Vaarkamp

Dietiste

Suzanne Bekkers

Mindfulness trainer

Gisella Brom

Seksuoloog

Elise van Alderen

Osteopaat

Annabel Bonten

Haptonoom

Manon Houtman

Kindermassage

Kim van Dooren

Reflexoloog

Kim Henst

Holistisch therapeut

Anique Zwinenberg

Orthopedagoog

Daniëlle Relouw

Echoscopist

Leonie van Loon

Lopende Workshops bij Viamama

Slaap verbeteren

 

Net zoals dat je je kindje leert eten, drinken, spelen, praten, heeft het ook jouw hulp nodig bij het leren slapen. Hier begin je al mee als je baby een paar weken oud is.

Over de overgang

 

Ben je rond 45 jaar? Dan zit je waarschijnlijk in de overgang. Het is zo belangrijk om een keer het hele verhaal te horen. Vier van de vijf vrouwen heeft serieuze klachten.

Babymassage

 

Iedere woensdagochtend geeft Kim van Dooren babymassage aan de allerkleinsten bij Viamama. Een heerlijke ontspanning voor ouder en kind wat de onderlinge band versterkt.

Online zwangerschapscursus

15 online lessen om vanuit je bank samen met je partner je voor te bereiden op je bevalling. Een voorbereiding zorgt voor meer zelfvertrouwen. Vergoeding mogelijk.

Dreumes- en peutergym

Iedere vrijdagochtend zien we volop dreumessen met hun papa of mama bij Viamama om zich te wagen aan een lesje beweging. Het versterkt de motorische ontwikkeling van je kind.

Mindfulness

 

Een leuker en meer ontspannen leven? Hoe? Simpel, door te focussen op wat er nu is. Want als je volledig aanwezig bent in dit moment, zijn er geen zorgen en piekergedachten.

Zwangerschapsyoga

 

Door het aanleren van ontspanningsoefeningen leer je te focussen op je ademhaling wat bijdraagt aan controle over je weeën. Deze cursus omvat theorie gecombineerd met ontspanningsoefeningen.

Waardering op Zorgkaart Nederland : 10

"Met +/- 30 weken zwangerschap overgestapt naar Viamama. Dit was de beste keuze ooit! Bij het eerste gesprek voelde het meteen heel vertrouwd aan. Dit was mijn eerste zwangerschap en na dit en de bevalling mee te hebben gemaakt ben ik erachter gekomen hoe belangrijk een goede klik en vertrouwen in je verloskundige hebben is. Ik ben heel erg tevreden en ik gun elke vrouw en partner zo'n fijne en goede verloskundige."

Waardering op Zorgkaart Nederland : 9.8

"Heldere, gestructureerde informatie en persoonlijk contact. De verloskundigen zijn kundig, geven veel uitleg over het waarom en geen vraag is teveel. Wensen rondom de bevalling en kraamtijd worden erg serieus genomen. De zorg verloopt geheel volgens de richtlijnen van de KNOV."

Waardering op Zorgkaart Nederland : 10

"Fijne verloskundige, nuchter, denkt met je mee en volgt je wensen en gedachten en geeft advies passend bij jou als persoon."

Waardering op Zorgkaart Nederland : 9.8

"Fijne verloskundige praktijk in het centrum van Son en Breugel. Erg prettig ook dat andere zorg rondom de zwangerschap ook in deze praktijk gevestigd is. Denk bijvoorbeeld aan fysio of yoga."
Viamama nieuwsbrief

Viamama nieuwsbrief

Er gebeurt (weer) vanalles bij Viamama. Meld je snel aan en je bent als eerste op de hoogte!

Bedankt voor je aanmelding!